Volledig scherm
Het nepwapen. © Politie

Drie Roemenen met nepwapen in auto opgepakt bij de grens

BABBERICH - Drie mannen uit Roemenië zijn woensdag gearresteerd op verdenking van wapenbezit. De drie, 27, 29 en 31 jaar oud, reden in een auto met buitenlands kenteken Nederland binnen en werden door de politie gestopt nabij de grens met Babberich.

De agenten namen het voertuig en de inzittenden mee voor een controle en vonden bij het doorzoeken van de auto een wapen. Dit lag in het dashboardkastje van de wagen, uit verder onderzoek bleek het te gaan om een balletjespistool. Echter was dit niet van echt te onderscheiden, daarom is het nepwapen in beslag genomen.

De drie mannen, die volgens de politie goed meewerkten aan de controle en geen enkel verzet pleegden, zijn na hun aanhouding vastgezet in het cellencomplex in Arnhem. Het nepwapen is in beslag genomen voor onderzoek en wordt daarna vernietigd.

Volledig scherm
Het nepwapen lag in het dashboardkastje van de auto. © Politie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Benefietconcert van Cindy Klijn in Westervoort doorslaand succes

    Benefiet­con­cert van Cindy Klijn in Wester­voort doorslaand succes

    WESTERVOORT - Of het medisch helemaal verantwoord was? Nee. Cindy Klijn heeft er letterlijk pijn aan haar hart van. Maar haar eigen benefietconcert voor de bestrijding van de dodelijke ziekte pulmonale hypertensie die haar zo te grazen neemt, is één groot feest. Een swingend bomvol zalencentrum Wieleman in Westervoort met tal van live-acts met onder andere Lain Barbier van The Voice senior, No Name, Martine Fleming, 4Music en Orkeseer. Daar was het Cindy om te doen.

Liemers