Volledig scherm
Het Duivense college van B en W is boos op de Duiven Post. © De Gelderlander

Duiven beticht weekblad op infopagina van onzorgvuldige berichtgeving

Het Duivense college van burgemeester en wethouders vindt dat Duiven Post, het wekelijkse huis-aan-huisblad voor Duiven, Groessen en Loo, op onzorgvuldige en onprofessionele wijze heeft bericht over de verkoop van het verenigingsgebouw aan de Visserlaan. Dit melden B en W op hun eigen informatiepagina in diezelfde Duiven Post.

Het college meent dat twee van de vier verenigingen in de krant driemaal ongebreideld hun gal mochten spuwen over de beroerde onderhandelingen met het college maar dat de gesprekspartner – B en W dus – nooit is benaderd voor wederhoor. Dit vindt het college onzorgvuldig. Het dagelijks gemeentebestuur stelt onder meer dat het nu lijkt 'dat de verenigingen in de verslaggever van de Duiven Post een medestander hebben gevonden' en dat twee verenigingen 'in staat worden gesteld een medium als politiek drukmiddel te gebruiken' terwijl de rol van de gemeente 'compleet onderbelicht' is gebleven.

Tegengeluid

De wijze waarop B en W uiting aan hun ongenoegen geven, is opvallend. Het tegengeluid lieten ze drukken op de Informeel, de gemeentelijke informatiepagina die Duiven elke week publiceert in Duiven Post. Volgens burgemeester Rik de Lange was dit niet de bedoeling, want het college wilde het schrijven op een van de redactiepagina's hebben. Dit weigerde de Duiven Post naar De Langes zeggen echter, omdat de redactie de alinea waarin kritiek werd geuit op de werkwijze van het weekblad, weigerde te plaatsen.

Duiven onderhandelt met KunstKring Duivengilde Sint-RemigiusLiemers Harmonie Duiven en schietvereniging De Roos over het gebouw. Zij kunnen hun onderkomen kopen voor respectievelijk 21.900, 18.100, 15.400 en 8.500 euro. Met de kunstkring, de harmonie en de schietclub lijkt dit niet te lukken.

Liemers