Het weiland in Duiven naast het Chinees restaurant. Hier worden mogelijk asielzoekers gehuisvest.
Volledig scherm
PREMIUM
Het weiland in Duiven naast het Chinees restaurant. Hier worden mogelijk asielzoekers gehuisvest. © Google Streetview

Duiven denkt over het huisvesten van 200 asielzoekers op het weiland naast de Chinees

DUIVEN - Duiven overweegt asielzoekers te huisvesten op het weiland aan de Rijksweg naast Chinees restaurant Ming Palace. Daar kunnen tijdelijke units worden gebouwd. Gaat het plan door, dan komt er ook plek voor Nederlanders die met spoed een tijdelijke woning nodig hebben.

6 reacties

 • petra damme

  2 maanden geleden
  m.j. volkomen gelijk als ze daar asielzoekers kunnen plaatsen , kunnen ze ook wel bouwen. 1 april zouden de asielzoekers uit het oude klooster gaan ??? van mijn mogen ze nog wel ff blijven , maar stuur de omwonenden geen brieven hier over . Ik hoop dat de nieuwe coalitie wel eerlijk zijn en aan de inwoners denken . Want dat ontbreek al jaren . Ik ben benieuwd wie er in de huizen op de weidekervel komen . Denk geen jeugd uit Duiven .
 • M.J. Jansen

  3 maanden geleden
  Gaan we weer hup weer 200 mensen erbij, echter wordt er veel te weinig rekening gehouden met de reguliere inwoners van Nederland, dus onze kinderen bijv. woningbouw is een probleem en als er al gebouwd gaat worden is er weer een bepaalde groep ja maar niet bij ons in de buurt, daarnaast gaat het grootse gedeelte van deze personen echt niet meer terug.
 • joan willems

  3 maanden geleden
  Regeren is vooruit zien? Er was ooit een asielzoekerscentrum, die werd tegen de wil van vooral jongeren die een kans zagen afgebroken. Nu zou er weer een nieuwe gebouwd moeten worden? Zorg dan dat deze na gebruik wel beschikbaar blijven voor jongeren, die kunnen de komende jaren nog steeds nergens terecht. Prijs van starterswoningen zijn ook voor deze doelgroep nog steeds veel te hoog, salarissen lopen teveel achter.
 • Joep Meij

  3 maanden geleden
  Als we er mensen mee kunnen helpen is het altijd een goed idee.
 • Eelco de Boer

  3 maanden geleden
  @JJP. Dat scheelt, dat is dan alvast één voorbereidende actie minder.

Liemers