Volledig scherm
Bakker Paul Koenen © Privéfoto Paul Koenen

‘Duiven en Westervoort op de kaart door Nieuwgraaf’

Focus op de LiemersWekelijks becommentarieert een inwoner van de Liemers het lokale nieuws van de afgelopen week. Deze week is dat bakker Paul Koenen uit Westervoort. Afgelopen maand stond Bakkerij Koenen feestelijk en uitgebreid stil bij het feit dat de familie 150 jaar in het bakkersvak zit.

,,Het open huis was een fantastisch feest. Mede door het mooie weer hebben we die zondag rond de twee-en-een-half duizend mensen op bezoek gehad in de bakkerij. Er kwamen vooral veel kinderen. Dat was ook wel een beetje onze bedoeling. We willen jongeren al vroeg prikkelen om later iets in het bakkersvak te gaan doen. Nieuwe bakkers vinden, blijft lastig. Hoewel, als je kleine kinderen hebt, is het ideaal. Die liggen ’s nachts op bed, als jij aan het werken bent. Overdag en ’s avonds ben je lekker bij elkaar. Daarnaast was het open huis natuurlijk gericht op de feestdagen. Er werd van alles gebakken: speculaas, kwarkini’s, oliebollen, banketstaven. Daarnaast verkochten we natuurlijk ons jubileumbrood dat we speciaal hiervoor bedacht hebben. Van ieder brood gaat een kwartje naar Make a Wish. Er is erg leuk gereageerd op het feest. Vooral op Facebook en Instagram kregen we mooie reacties.”

Ontwikkeling Nieuwgraaf en Seingraaf Duiven

,,Ik ben erg enthousiast over de ontwikkeling van Nieuwgraaf en Seingraaf. De gemeente Duiven is goed bezig met dat bedrijventerrein. Bedrijven als Ikea, Intratuin en de Mediamarkt zijn grote trekkers. De komst van ondernemers als Hornbach en Loods 5 is erg positief voor Duiven en Westervoort. Dat brengt veel publiek hierheen. Gevaar voor de detailhandel zie ik niet. Wij moeten en kunnen niet concurreren tegen deze bedrijven. We moeten hier niet bang voor zijn, maar dit als een kans zien. Daarnaast levert het ook veel werkgelegenheid op. Hornbach zet straks tweehonderd mensen aan het werk. Loods 5 heeft vacatures voor 250 medewerkers. Deze ontwikkelingen zetten Duiven en Westervoort op de kaart.”

Kans op jaar vertraging verlengen A15

,,Ik hou mijn hart vast als de stikstofcrisis zorgt voor vertraging van het doortrekken van de A15. Dat moet echt snel gebeuren. Daar zijn ze al 25 jaar mee bezig. Ik heb begrip voor de omwonenden, die hierdoor direct worden getroffen. Maar het is echt nodig. Het verkeer in de Liemers loopt muurvast. Vooral vanaf de A18 en de Duitse grens, is het één groot drama. Er gaat geen dag voorbij of je staat in de file. Daarnaast is de Pley totaal overbelast. Met de A15 wordt het daar een stuk minder druk. Het doortrekken van de A15 lost misschien wel de helft van de files op. Tenminste, als de A12 tot de Duitse grens met een extra baan wordt verbreed. Het enige voordeel voor ons als bakker, is dat het brood vroeg in de winkels moet liggen. Wij merken het pas op de terugrit. Maar dit moet echt snel gebeuren. Ook economisch is dit slecht voor de regio.’’

Liemers