Volledig scherm
© Daniella van Bergen

Duiven helpt bijen, hommels en vlinders een handje

DUIVEN – Bijen en vlinders krijgen een steuntje in de rug. De gemeente Duiven trekt namelijk 20.000 euro uit voor de aanschaf van bloemenmengsels die worden ingezaaid in bermen en groenstroken.

De politiek is in actie gekomen omdat de vlinder- en bijenpopulatie al jaren aan het teruglopen is. Als deze insecten, die bloemen bestuiven, in aantallen afnemen, loopt de productie van groente en fruit gevaar.

Landelijke zaaidag

Het zaaien doet Duiven met de imkervereniging en werkgroepen van het project Dorpen in het Groen. Dat gebeurt tijdens de landelijke zaaidag van volgend voorjaar.

Oud-burgemeester Henk Zomerdijk wees in zijn Duivense bestuurdersjaren meermalen op het belang van bestuivers. De VVD'er, die eind 2013 stopte, is een fervent bijenhouder en secretaris van de landelijke bijenhoudersvereniging NBV.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers