Duiven gaat jongeren helpen bij het zoeken naar woonruimte.
Volledig scherm
Duiven gaat jongeren helpen bij het zoeken naar woonruimte. © Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Duiven helpt jongeren die huis zoeken

DUIVEN - Hoe kunnen we jongeren die woonruimte zoeken helpen? Dat onderzoeken de gemeente Duiven en woningcorporatie Vivare. 

7 reacties

 • Joris

  4 jaar geleden
  En dan bedoel ik dus geen kippenhokken van nog geen 50 m2, maar gewoon fatsoenlijke woningen voor ouderen, want ook ouderen hebben straks meer ruimte nodig zodat ze thuis oud kunnen worden, dus alle voorzieningen op dezelfde etage en ook met een extra slaapkamer voor als de kleinkinderen komen logeren... Dat kan ook gewoon betaalbaar !
 • Wil

  4 jaar geleden
  Veel 1-persoons huishoudens in eensgezinswoningen. Samenwonen blijkt niet aantrekkelijk i.v.m. inkomstenderving, gekort worden op uitkering, jarenlange wachttijd bij verbreking van relatie etc. Kinderen van bijstandsmoeders die uit noodzaak op hun 21e het ouderlijk huis moeten verlaten etc. Dit zijn verhalen die ik hoor....
 • Patries

  4 jaar geleden
  Duiven onderzoekt of het nodig is om hen voorlichting te geven over hoe zij een woning kunnen vinden? Denkt Duiven nou serieus dat het aan de jongeren ligt dat ze geen woonruimte vinden? Er is simpelweg te weinig passende woonruimte voor jongeren met startersinkomens. Nieuwbouw zit altijd rond de €710 huur. 
 • Titus

  4 jaar geleden
  Dit is helemaal to the point, op die manier eraan werken zou heel veel opleveren, zowel voor jonge -als oudere huurders! 
 • Theo

  4 jaar geleden
  "Passend huren" betekent voor de laagste inkomensgroep slechte huizen in Arnhem-alle andere huur is (bijna) altijd niet "passend". Opvallend dat "Duiven" vlak voor de verkiezingen met dit verhaal-wat al jaren verslechterd-komt. Wat hebben ze al die tijd-inderdaad-zitten doen ?

Liemers