Volledig scherm
Fred Jansen neemt afscheid als wethouder. © Jan Ruland van den Brink

Een sigaret roken in Doesburg doe je op het Fred Jansenbankje

DOESBURG - Fred Jansen heeft bij zijn afscheid als wethouder van Doesburg een eigen bankje gekregen. Die staat voor de ingang van het stadhuis. De wethouder van de Stadspartij stak er met regelmaat een sigaret op. 

Als eerbetoon aan Jansen heet de gemeente Doesburg het bankje bij zijn afscheid 'het Fred Jansen-bankje' genoemd. Op het bankje is een naamplaatje gemonteerd. 

Jansen was 12 jaar onafgebroken wethouder van Doesburg. De gemeente heeft Jansen al blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor Doesburg de erepenning van de gemeente toegekend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fatale brand Didam: treinmachinist Rene kon zijn buurvrouw nog redden
    PREMIUM
    video / fotoserie

    Fatale brand Didam: treinmachi­nist Rene kon zijn buurvrouw nog redden

    DIDAM - ,,Ik ben treinmachinist en maak heel veel mee. Maar zo’n brand met deze oudjes en het gevoel dat ik de man niet meer heb kunnen redden. Dat vreet aan je.” René Holthaus (51) uit Den Haag was afgelopen nacht de eerste die alarm sloeg bij de brand in het appartementencomplex De Ent in Didam. Hij bracht zijn radeloze buurvrouw die op blote voeten in de rook op gang liep snel in veiligheid naar beneden. Hij ging terug om de man te helpen maar kon door de hitte en de rook niet meer bij het appartement komen. ,,Dat is zo akelig. Ik kon er echt niet meer in de buurt komen.”

Liemers