De eerste trein die containers met Chinese goederen naar Emmerik bracht werd opgewacht door onder meer Heiko Vollmer en Michael Mies van Contargo, burgemeester Peter Hinze van Stadt Emmerich en Udo Jessner van Port Emmerich.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste trein die containers met Chinese goederen naar Emmerik bracht werd opgewacht door onder meer Heiko Vollmer en Michael Mies van Contargo, burgemeester Peter Hinze van Stadt Emmerich en Udo Jessner van Port Emmerich. © Contargo

Eerste trein met containers uit China aangekomen op terminal Emmerik: ‘Dit gaat banen opleveren’

EMMERIK - De Zijderoute 2.0, een van de grootste economische projecten ter wereld, is uitgebreid tot Emmerik. De eerste trein uit China is in de Duitse plaats aan de grens met 's-Heerenberg aangekomen.

3 reacties

 • Johannes Gal

  2 maanden geleden
  We moeten zo snel mogelijk van al die Chinese plastic rommel af en nog heel veel troep van slechte kwaliteit . Europa , Nederland kan hier heel veel NODIGE dingen ook wel zelf maken. Mensen wordt eens bewust dat door deze Chinese rommel je hier uiteindelijk een hoop afval overhoud.
 • G. Staring

  2 maanden geleden
  "Dit gaat banen opleveren" In China wel maar niet in Europa, dit zuigt werkgelegenheid weg en we worden nog meer afhankelijk van de Chinezen.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  en nu vaart maken aan de doortrekking van de betuwespoorlijn in Duitsland met een aftakking naar het noorden op duits grondgebied.

Liemers