Volledig scherm
De bewoners bij Huis Rijswijk. foto Henk Rodrigo

Eigenaar Huis Rijswijk begrijpt er niets van

GROESSEN - Het voorkeurstraject voor de verlenging van de A15 gaat over Huis Rijswijk, een rijksmonument. In 1328 werd voor het eerst over het pand geschreven.

Anne Dijkstra kocht het pand in 2001, samen met haar partner Kay Buring. "Ik begrijp niet waarom deze keuze voor de A15 is gemaakt, want daarmee gooi je ook al die miljarden weg die in de ondertunneling van de Betuweroute zijn gestopt. Al die maatregelen die zijn genomen om het milieu te sparen, zijn voor niets geweest."

De familie wacht al jaren op een definitieve goedkeuring van het restauratieplan. Dat ligt in de ijskast, nu niet zeker is of het huis kan blijven staan.

Meer lezen over Huis Rijswijk?

Kijk in onze papieren krant - editie Liemers van vrijdag, 13 juli 2012- of in onze betaalde online krant (LET OP - dit is online tot 11 dagen na publicatie mogelijk).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers