Volledig scherm
De wijk Zonnemaat in Zevenaar. © HENK RODRIGO

Ergernis om geldverslindend straatwerk in Zevenaar

ZEVENAAR - Verkwisting van gemeenschapsgeld en slecht communiceren. Zevenaarder Age Kamermans vindt dat zijn gemeente zich hieraan heeft bezondigd bij de herbestrating van zijn hofje aan de Valeriusstraat.

Kamermans is ontstemd. ,,De oude straatbakstenen zouden worden hergebruikt. Dat is ook gebeurd, maar na klachten van enkele bewoners over het slechte resultaat heeft de gemeente een nieuwe aannemer de boel eruit laten halen en spiksplinternieuwe stenen laten leggen. Er is 20.000 euro aan gemeenschapsgeld weggegooid.’’

De gemeente Zevenaar past de straten, stoepen en hofjes in de hele wijk Zonnemaat aan. Dit meerjarenproject, dat vele miljoenen kost, wordt in fasen uitgevoerd. Pas eind 2018 is de operatie afgerond, als een plein met een waterpartij is verrezen bij de Jumbo en Snackbar Zonnemaat aan de Van Oldenbarneveldtlaan.

Kritiek niet terecht

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Wethouder Toon Albers – hij heeft het Zonnemaatproject in zijn portefeuille – vindt Kamermans' kritiek niet terecht. ,,We kregen zoveel klachten over die herbestrating dat ik besloot daar te gaan kijken. Die mensen hadden gelijk: nogal wat opnieuw gebruikte stenen misten hoekjes of zelfs hele stukken. Omdat de huidige aannemer op een andere plek werkt, heb ik een ander bedrijf in de arm genomen en gevraagd nieuwe bakstenen te leggen bij dat hofje. Trouwens: we hebben overal nieuw materiaal gebruikt, en omdat dit er niet goed uitzag, heb ik besloten nieuwe stenen te laten komen, hoezeer ik ook hecht aan zuinig omspringen met gemeenschapsgeld. Trouwens: het bedrag is minder dan 10.000 euro, dus nog niet eens de helft van wat meneer Kamermans meldt. En dat oude spul, dat raken we wel kwijt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers