Volledig scherm
foto René Manders

Extra ambulances na sluiting verloskunde Zevenaar

ZEVENAAR - De veiligheid voor moeder en kind komt niet in gevaar door de sluiting van de afdeling verloskunde van Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar. Die garantie geeft Rijnstate aan de vooravond van de sluiting, per 1 juni.

Vanaf 1 juni kunnen zwangere vrouwen niet meer in Zevenaar terecht voor ziekenhuisbevallingen. Voortaan zijn ze aangewezen op Rijnstate in Arnhem en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

Aan de sluiting is ruim drie jaar overleg voorafgegaan. Met alle betrokkenen is intensief besproken hoe de sluiting van de afdeling mogelijk is zonder dat de patiëntveiligheid erop achteruit gaat. Zo heeft het ziekenhuis heldere afspraken gemaakt met verloskundigen over de wijze van doorverwijzen naar de ziekenhuizen. Ook rijden voortaan extra ambulances in de Liemers, zodat er meer voertuigen beschikbaar zijn voor spoedritten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers