Volledig scherm
Camping De Mars in Lathum. Foto: Henk Rodrigo

Familie Schreurs ziet logeren als enige optie

ZEVENAAR - Ze lopen met hun ziel onder de arm, Kelly en Miranda Schreurs.

In maart werden ze door woningcorporatie Baston hun huis in Zevenaar uitgezet. Nu hebben ze nog steeds geen vaste woning. Momenteel logeren Kelly, Miranda en hun dochtertje bij kennissen in Zevenaar. Hun hond is bij andere kennissen ondergebracht, anders was het te vol. Vaak zitten ze 's avonds op hun slaapkamer te staren naar een groot televisiescherm. De situatie is niet ideaal, maar ze doen het er voor. Op 1 april hopen ze weer naar camping De Mars in Lathum te kunnen, waar ze deze zomer maandenlang in een caravan zaten.

De familie Schreurs kan geen geschikte woning vinden in de regio. "In eerste instantie hebben we wel huizen aangeboden gekregen, maar alle corporaties willen het hoger beroep afwachten", vertelt Kelly. De familie ging in hoger beroep tegen de huisuitzetting. Wanneer dit dient, is nog niet bekend. "We hebben alle corporaties hebben we een brief en ons hele dossier gestuurd, maar ze weigeren het te lezen."

De gemeente Zevenaar geeft aan dat bewoners die hun huis uit worden gezet primair zelf verantwoordelijk zijn voor onderdak. Lukt dat niet, dan komen de woningcorporaties om de hoek kijken. Vervolgens dient de regionale daklozenopvang in Arnhem (IrisZorg) als vangnet.

Liemers