Volledig scherm
Mayo, curry, uitjes en een frikandel opgerold in een pannenkoek: de Frikandel Speciaal Pannenkoek. © Brinks Pannenkoeken

Frikandel Speciaal Pannenkoek uit Zeddam populair

ZEDDAM - Een opmerkelijke combinatie van twee populaire Nederlandse gerechten: pannenkoek met een frikandel speciaal. Brinks Pannenkoeken uit Zeddam heeft het gerecht drie jaar geleden geïntroduceerd. De Frikandel Speciaal Pannenkoek blijkt een schot in de roos. ,,Het is één van onze populairste gerechten.’’

Quote

Het smaakt echt goddelijk

Eigenaar Luc Peters

Eigenaar Luc Peters (25) plaatste gisteren een foto van het gerecht op Facebook waarna duizenden reacties en honderden likes volgden. ,,Mensen vinden het eerst vreemd, maar als ze het proeven, vinden ze het vaak écht lekker’’, vertelt de jonge ondernemer. ,,Het combineert perfect, het smaakt echt goddelijk’’, lacht hij. 

Het recept is simpel: twee
 frikandellen doormidden, curry, mayo, uitjes en dan dubbelvouwen. Het gerecht kwam drie jaar geleden als grap op de menukaart, maar 'is een beetje uit de hand gelopen', aldus Peters. ,,We hebben vaste klanten die eens per week langskomen speciaal voor deze pannenkoek.’’

Experimenteren

De pannenkoekenbakker wil de komende weken verder experimenteren met vreemde combinaties. ,,We willen iedere week iets anders uitproberen. Volgende week staat een pannenkoek met saté en kroepoek op het menu.’’ 

Welke combinaties daarna volgen, wil Peters nog niet vertellen. ,,De andere combinaties houden we nog even geheim.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers