Volledig scherm
Naast de kieswijzer houdt De Gelderlander maandag 13 november ook een lijsttrekkersdebat in de patio in het gemeentehuis van Zevenaar. © Jan van den Brink

Gelderlander lanceert DG Kieswijzer

ZEVENAAR - De Gelderlander heeft de DG Kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zevenaar gelanceerd. De Kieswijzer is op een volledig nieuwe wijze tot stand gekomen: aan de hand van gesprekken met de inwoners van de gemeente en een online enquête.

De kiezer bepaalt op deze manier waar de politiek mee aan de slag moet, licht hoofdredacteur Peter Jansen toe.

Zevenaar en Rijnwaarden gaan vanaf 1 januari samen op in de nieuwe gemeente, Zevenaar. Vanwege de fusie zijn er woensdag 22 november vervroegde verkiezingen. Met de DG Kieswijzer kunnen kiezers aan de hand van 30 stellingen zien bij welke partij hun opvattingen het beste passen.

Jansen: ,,Dit biedt de kiezer aanmerkelijk meer houvast dan de verkiezingsprogramma’s, die vaak lastig te lezen en lastig te vergelijken zijn.’’

Belangrijk

Redacteuren van De Gelderlander hebben in de afgelopen maand op drie manieren contact gezocht met de inwoners van Rijnwaarden en Zevenaar. Zij vroegen bezoekers van de vrijdagmarkt in Zevenaar naar hun politieke wensen. Op de site van de krant stond een enquête, waarin mensen hun prioriteiten konden invullen. En een groep van vijftien betrokken inwoners discussieerde een avond lang over de belangrijke onderwerpen in beide gemeenten.

In totaal gaven zo bijna 600 mensen aan wat voor hen belangrijke onderwerpen zijn. Duidelijk werd dat duurzaamheid, de veiligheid van het verkeer en voorzieningen in de dorpen voor hen speerpunten zijn. Die zijn in de Kieswijzer dan ook terug te vinden.

Klik hier voor de DG Kieswijzer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers