Inmiddels telt Nederland 150.000 chauffeurs. ,,Een paar jaar geleden waren dat er nog 125.000. Nederland telt meer vrachtwagenchauffeurs dan ooit", zegt Willem de Vries, directeur van het Sectorinstituut Transport en Logistiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Inmiddels telt Nederland 150.000 chauffeurs. ,,Een paar jaar geleden waren dat er nog 125.000. Nederland telt meer vrachtwagenchauffeurs dan ooit", zegt Willem de Vries, directeur van het Sectorinstituut Transport en Logistiek. © anp

Gezocht: 1.500 mensen die vrachtwagenchauffeur willen worden

DUIVEN - Wie wil er vrachtwagenchauffeur worden? Transportbedrijven hebben komend jaar een tekort van 1.500 chauffeurs. Dinsdagavond houdt het Sectorinstituut Transport en Logistiek een inloopbijeenkomst bij Van der Valk in Arnhem voor wie de overstap naar het chauffeursvak wil maken.

15 reacties

 • Anonymous

  4 jaar geleden
  En de andere helft werkt gratis, namelijk vrijwillig, op lijnen die de Provincie en Connexxion niet winstgevend genoeg vinden.
 • Daaromvandaardus

  4 jaar geleden
  Maar wel knap dat je kunt schrijven. (Of heeft iemand dat voor je gedaan?)
 • Daaromvandaardus

  4 jaar geleden
  Prima, maar geef dan even aan waar je wél dood gevonden wil worden. Anders weten we nog niks.
 • Annamaria

  4 jaar geleden
  Je bent gek als je nu nog voor dit soort bedrijven gaat werken, veel te laag loon en je kon opdonderen toen de buitenlanders goedkoop waren en werkgevers daar mee in zee gingen.
 • Freek Sijmons

  4 jaar geleden
  Zozo ber, net onder je steen vandaan gekropen?

Liemers