Volledig scherm
© ANP

Giesbeek

ColumnSoms kom je nieuwsberichten in de krant tegen die eigenlijk geen nieuws zouden mogen zijn. Zo verwonderde ik mij de afgelopen week over het bericht dat Giesbeek een geldautomaat krijgt.

Volledig scherm
© DG
Quote

Het aantal inwoners van Giesbeek is de laatste jaren best behoorlijk afgenomen. Dat vind ik niet zo gek

Diana van Houten

Ja, u leest het goed. Een geldautomaat. Liep Giesbeek dan zover achter dat men het nu pas aandurfde deze technologie op het dorp los te laten? Hadden de bewoners de cursus pinnen voor beginners in het dorpshuis eindelijk gezamenlijk met voldoende resultaat afgelegd?

Niets van dit alles. Er komt niet voor het eerst een pinautomaat in het dorp, maar hij komt terug. Een jaar nadat de Rabobank het lef heeft gehad het apparaat te verwijderen, heeft de Regiobank het de moeite waard gevonden er één terug te plaatsen.

Het is toch schandelijk dat banken zomaar het enige pinapparaat in een dorp mogen verwijderen? Dát had eerder al breed in de krant moeten worden uitgemeten. Inclusief actie van de inwoners om massaal de rekeningen bij de boosdoener op te zeggen.

Want het gaat in de kleine kernen niet over het verlies van een bank en een pinapparaat, of van een busverbinding, maar over het verlies aan leefbaarheid dat hiermee gepaard gaat.

Het aantal inwoners van Giesbeek is de laatste jaren best behoorlijk afgenomen. Dat vind ik niet zo gek.
Over een aantal jaren mag een duur onderzoeksteam zich namens een deftige commissie buigen over het verlies van leefbaarheid in de Liemerse kleine kernen. En breekt men zich het geleerde hoofd over waar en wanneer het zo fout heeft kunnen gaan.

Vraag je het aan de Liemerse bewoners, dan kun je het antwoord nu al krijgen. Gratis en voor niks!

Columns de Liemers

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers