Groen licht voor windpark De Bijvanck bij Angerlo

ANGERLO/DEN HAAG - De Raad van State geeft groen licht voor de bouw van vier windturbines op De Bijvanck bij Angerlo. Daarmee komt een einde aan een slepende kwestie.

14 reacties

 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Dat is volledig de verantwoordelijkheid van de wethouder, het betalen van zulke rekeningen gaat niet via de raad. Wie was de wethouder bij jullie gemeente?
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Het is sowieso onzinnig om die dingen in het binnenland te plaatsen middels relatief kleinschalige projecten. Vandaar ook de grootschalige projecten op zee, veel efficiënter en daarnaast hoeven we niet overal op het land een stel van die lelijke dingen te plaatsen.Voorstanders voor een paar losse windmolens hier in de omgeving hebben een eigen agenda, waar ze enkel zelf garen bij spinnen. Of het zijn onwetende meelopers. 
 • Dirk Vries

  4 jaar geleden
  Alternatieve energiebronnen. Ik juich het toe. Maar we hebben in Gelderland de Rijn,  (Oude) IJssel, Rijn en nog veel meer stromend water.  Daar moet toch met turbines ook stroom op de te wekken zijn.  Vele vele km2 aan platte daken kom ik onderweg tegen. Kunnen daar geen zonnepanelen op? ipv alles vol te pompen met windmolens.Of ligt aan deze expansiedrift subsidie ten grondslag dat het een verdienmodel op zich is ipv een nobele poging alternatieve energie op te wekken. De drang waarmee het gebeurt zit mij niet lekker. Wakker worden politiek en milieubewegingen!!
 • DeClown

  4 jaar geleden
  Beste Heino,Wat je waarschijnlijk niet weet is dat de milieukosten van windmolens in land zo hoog zijn dat ze nooit zonder subsidie rendabel kunnen zijn. In Duitsland worden daarom windmolens op land afgebroken en verplaatst. De windmolen lobby werkt goed. alleen het zo onwijs slecht voor het milieu dat niemand het durft uit te rekenen
 • Ikke

  4 jaar geleden
  "De RvS heeft dat foutje zelf hersteld..."  Heel aardig dat de RvS dat doet.... Maar hebben ze ook zo de foutjes in de bezwaren hersteld? Net een dag te laat bijvoorbeeld? Ach laat maar doorgaan. NEE DUS. Conclusie: Ook de RvS meet met twee maten. Dat de overheid dat onder druk van de windmolenlobby doet wisten we al. Maar de RvS hoort toch absoluut onpartijdig te zijn?
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Liemers