Berry van Rijnsoever, Jan Nas, Geert Bolder en Henk Kelderman (vlnr) bij 'hun' bankje aan het Raadhuisplein in Zevenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Berry van Rijnsoever, Jan Nas, Geert Bolder en Henk Kelderman (vlnr) bij 'hun' bankje aan het Raadhuisplein in Zevenaar. © KM/DG

Hangouderen hoeven geen nieuwe bankjes of prullenbakken: ‘Gezelligheid moet je zelf maken’

ZEVENAAR / DIDAM - Rond een uur of twaalf tuft Geert Bolder (72) met zijn scootmobiel van Didam naar Zevenaar. Bij het eerste bankje aan het Raadhuisplein, in het centrum van Zevenaar, treft hij meestal Jan Nas (80) en Berry van Rijnsoever (85).

1 reactie

 • Marco Jansen

  2 maanden geleden
  Het is toch prima dat deze mannen hier effe bij kletsen, mooi weer, op hun manier bewegen en weg van de geraniums, het moet natuurlijk voor de rest van het winkelend volk en de winkeliers ook leuk blijven.
 1. Waarom tropenarts Jamilah (34) knokt voor vluchtelingen: ‘Spiraaltje inbrengen met licht van mobieltje. Onmenselijk’
  PREMIUM
  5

  Waarom tropenarts Jamilah (34) knokt voor vluchtelin­gen: ‘Spiraaltje inbrengen met licht van mobieltje. Onmense­lijk’

  Jamilah Sherally (34) uit Angerlo is tropenarts in vluchtelingenkampen en helpt daar de aller-kwetsbaarsten. ,,Ik doe mijn werk met weinig middelen. Hoe kan het dat ik nog steeds een spiraal moet inbrengen in een hoekje van een kliniekje zonder gynaecologische stoel met het lichtje van mijn mobiele telefoon? Gewoon onmenselijk". Niet voor niets liep Sherally vannacht veertig kilometer mee in de Nacht van de Vluchtelingen in en rondom Rotterdam. ,,Ik weet waarvoor ik het doe.”

Liemers