Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Hogere straf voor brutale Arnhemse benzinedief

ZUTPHEN/ DIDAM - Eerst de tank volgooien, dan rustig de benzineshop binnen lopen om naar de wc te gaan en dan vertrekken zonder de brandstof af te rekenen. ,,Waar haalt de man de brutaliteit vandaan?’’, aldus de officier van justitie dinsdag voor de Zutphense rechtbank. 

Een Arnhemmer van 28 stond terecht voor vijf keer tanken zonder te betalen in een maand tijd (in Arnhem, Duiven en Didam), twee fietsendiefstallen en het stelen van doos met negen pakken koffie. De verdachte was er zelf niet en dat vond de officier jammer. 

‘Steelt alles wat los en vast zit’

,,Tot 2018 gaat het best goed en dan in een hele korte periode steelt de verdachte alles wat los en vast zit. Ik heb de reclassering gevraagd om contact te zoeken maar daar reageerde hij niet op. Ik betreur dat, want ik had graag meer van hem willen weten. Ook al omdat er nog drie zaken openstaan.’’ 

‘Echt te laag’

De officier achtte alle feiten, op grond van bekennende verklaringen en camerabeelden, bewezen en eiste een werkstraf van 40 uur plus een week voorwaardelijke gevangenisstraf. Maar dat vond de politierechter te weinig. 

,,Gelet op alle feiten, de korte periode en de manier waarop hij de diefstallen pleegde ga ik een hogere straf opleggen. De eis vind ik echt te laag. Ik veroordeel de verdachte tot een werkstraf van 70 uur en een week voorwaardelijk.’’ Aan de gedupeerden moet de Arnhemmer de schade vergoeden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers