Volledig scherm
Een vestiging van Hornbach elders in Nederland. © Hornbach

Hornbach kan naar Duiven komen

DUIVEN - Bouwmarkt Hornbach kan zich op het Duivense bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf vestigen. De Raad van State veegde woensdag alle bezwaren tegen dit plan van tafel.

De gemeente Duiven maakte het december 2015 mogelijk dat Hornbach op Nieuwgraaf 18 kan neerstrijken. Het concern wil op dat perceel een bouwmarkt met tuincentrum en drive-in openen.

Concurrentie

Dat plan is echter tegen het zere been van onder meer het in Arnhem gevestigde Bauhaus en van Praxis, die vlak bij de plek zit waar Hornbach komt. Praxis vreest concurrentie en voerde onder meer op dat een Hornbachvestiging tot meer verkeersdrukte zal leiden. De Raad van State, de hoogste bestuursrechter in Nederland, legde evenwel alle bezwaren naast zich neer.

Blij

Burgemeester Rik de Lange van Duiven is 'heel blij' dat niets de komst van Hornbach nog in de weg staat. ,,Hierdoor wordt Nieuwgraaf nog sterker dan het al is. De komst van deze bouwmarkt is een versterking van het aanbod.’’

Wethouder Sjef van Groningen spreekt van 'geweldig nieuws'. ,,We hebben ons werk goed gedaan en met de komst van Hornbach een prima uitbreiding van het aanbod op het retailpark.’’

Liemers