'Ik houd van hard werken, maar niet van hard blokken'

Mensen in de LiemersDeze zomer geeft De Gelderlander de mensen in de Liemers een gezicht. In de rubriek Mensen in de Liemers komen de 'gewone mensen uit de Liemers' aan het woord.

Volledig scherm
Pieter Wilmsen. © Jan Ruland van den Brink

Anders dan zijn studerende vriendengroep, heeft de 20-jarige Pieter Wilmsen uit Zevenaar een fulltime baan. ,,Ik houd van hard werken, maar niet van hard blokken”, zo verklaart hij.

Dat zwoegen komt wel goed, Pieter werkt namelijk in de horeca. ,,Bij Stadsbrouwerij Wittenburg sta ik in de keuken en in de bediening. Ik leer hier al doende de kneepjes van het vak.”

Zijn werk geeft de meeste voldoening als het terras bomvol zit en alles toch gesmeerd verloopt. ,,We hebben een gezellig team. Eerder dronk ik standaard een paar biertjes na mijn werkdag, dat probeer ik nu wel te beperken tot het weekend.”

Het voordeel aan werken vindt Pieter dat hij geld verdient. ,,Het nadeel is dat ik geen diploma’s heb, maar ik heb op dit moment vrede met mijn situatie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers