Volledig scherm
De Oude Waag, een van de monumenten in Doesburg. © Theo Kock

Informatiebordjes op Doesburgse monumenten

DOESBURG - Op 23  monumentale panden in de binnenstad van Doesburg komt een informatiebordje te hangen. Het gaat om ANWB-bordjes die kort en bondig vertellen over de bouwgeschiedenis van het pand, aangevuld met informatie over vroegere functies en bewoners.

Doesburg heeft de bordjes te danken aan de ANWB die constateerde dat er nauwelijks van dergelijke informatiebordjes aan monumentale panden in Doesburg hingen. Terwijl de stad wel veel toeristen trekt die vanwege de historie naar Doesburg komen en meer willen weten over de monumenten. 

Officieel is de verantwoordelijkheid van de eigenaren zelf om een informatiebord aan hun pand te bevestigen, maar de Monumentenvereniging Doesburg heeft het opgepakt. Die club heeft ervoor gezorgd dat de ANWB en de gemeente Doesburg de kosten van de informatiebordjes hebben betaald. 

Ze heeft een selectie gemaakt van 23 panden die in aanmerkingen komen voor zo'n bord en de teksten opgesteld. Die zijn vervolgens door deskundigen en de eigenaren ter beoordeling voorgelegd. 

De eerste ANWB-informatieborden zitten al op de monumenten. Wethouder Fred Jansen schroeft zaterdag het laatste informatiebord aan de zijgevel van het Waaggebouw aan de Gasthuisstraat. Dat doet hij om 11.00 uur. Het historisch stadsorgel Erica zorgt voor muziek. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers