Volledig scherm
De drugs in het kussen in de koferbak van de Italiaan. © Politie Zevenaar/Facebook

Italiaan en Nijmegenaar opgepakt op 'wildwestwoensdag' in Liemers

ZEVENAAR - Een 45-jarige Italiaan en een 34-jarige man uit Nijmegen zijn de verdachten die woensdag zijn opgepakt na twee verschillende achtervolgingen in de Liemers. Die gingen er heftig aan toe, met een getrokken wapen en de vondst van tien kilo harddrugs.

Bij de eerste achtervolging, woensdagmorgen rond 05.00 uur, wilden agenten in een onopvallende auto een auto stoppen die hevig slingerend over de A12 reed. Maar die ging er vandoor, richting Zevenaar, waar hij met hoge snelheid door de bebouwde kom reed. De auto werd uiteindelijk klemgereden op de Spoorwegdwarssstraat.

Volledig scherm
Eén van de agenten werd in Zevenaar bijna aangereden. Toen hij wilde uitstappen reed de man die tot stoppen was gedwongen, in op de politiewagen. © Politie Zevenaar/Facebook

Eén van de agenten werd daar bijna aangereden. Toen hij wilde uitstappen reed de man die tot stoppen was gedwongen, in op de politiewagen. Het was het sein voor de collega zijn politiewapen te trekken en de bestuurder zo uit de auto te dwingen. Dit was een 34-jarige man uit Nijmegen, die waarschijnlijk drank of drugs had gebruikt.

Bij de actie is het alleen bij dreigen gebleven, er is niet geschoten. Beide agenten bleven ongedeerd. De Nijmegenaar zit vast op verdenking van poging tot doodslag of moord.

Drugs

's Middags moesten agenten opnieuw in actie komen op de A12, toen een BMW met buitenlands kenteken Nederland binnenreed rond 12.00 uur. Op basis van gegevens uit het politiesysteem wilden agenten de wagen stoppen, maar in plaats van te remmen gaf de bestuurder gas. 

Op de Impact in Duiven werd de wagen klemgereden, bij doorzoeking van het voertuig werd tien kilo harddrugs gevonden in een kussen in de kofferbak. De 45-jarige man uit Italië is vervolgens aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De drugs zijn in beslag genomen voor onderzoek en worden later vernietigd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers