Zo ziet het centrum van Didam er nu ongeveer uit.
Volledig scherm
Zo ziet het centrum van Didam er nu ongeveer uit. © Gemeente Montferland

Je kunt weer normaal met de auto door het centrum van Didam; oorlogsmonument verplaatst

DIDAM - De Wilhelminastraat in Didam is sinds eind vorige week weer open voor al het doorgaande verkeer. Dat is bijna drie weken eerder dan gepland. Daarmee zijn er geen belemmeringen meer om de decemberinkopen in Didam te doen.

5 reacties

 • Theo Albada Jelgersma

  2 maanden geleden
  Ron Peters, als de Duitsers op de A 13 filerijden dan heeft het centrum van Didam er geen last van.
 • T. Bo

  2 maanden geleden
  Eelco jij bent zeker tegen vooruitgang jaren kon je het centrum van Didam nauwelijks centrum noemen en zag het er ongezellig uit met voorbij scheurende auto's. Nu zien wij de contouren van een nieuw centrum dat straks een echt gezellig centrum zal zijn met veel groen en een fontein. Zevenaar dacht niet dorps en heeft jaren geleden ruimte gemaakt voor horeca en auto vrij centrum. Kijk hoe gezellig het daar is!!! Dorps denken is niet meer van deze tijd dat is bekrompen.
 • ron peters

  2 maanden geleden
  Nu kom ik er persoonlijk nooit. Rij er altijd omheen. Maar waar ik nu naar uit kijk misschien volgend jaar dat de Duitsers masaal deze kant opkomen files op de A13 en het centrum pot dicht. Toch maar eenrichtingsverkeer vanaf de kerk richting Molenwijk.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Men heeft wel heel veel moeite gedaan om de klant definitief het centrum van Didam uit te jagen!
 • Theo Albada Jelgersma

  2 maanden geleden
  De Wilhelinastraat is tijdelijk opengesteld voor het verkeer.Het gedeelte tussen Lieve Vrouweplein en Spoorstraat wordt nog onder handen genomen met nog een sluiting tot gevolg. De bedoeling van de reconstructie van het centrum van Didam is o.a. het verkeersluw maken, dus geen doorgaand verkeer dat kan gebruik maken van de rondwegen. Het oorlogsmonument stond op het pleintje voor Jan en Jan en in het verleden bij de pastorie (parochiewoning), nu parochiecentrum van de Gabriëlparochie.

Liemers