Volledig scherm
De jeugd in Duiven heeft een nieuwe speeltuin gekregen aan de Van der Goesstraat. Wethouder Johannes Goossen opende De Avonturentuin. © gemeente Duiven

Jeugd Duiven kan spelen in De Avonturentuin

DUIVEN – Duivense kinderen die van buiten spelen houden, zijn aan de Van der Goesstraat weer aan het juiste adres.

De gemeente heeft daar woensdagmiddag namelijk een gloednieuwe speeltuin geopend. Op de speelplek zijn onder meer een 30 meter lange kabelbaan, een draaimolen en klimrekken geplaatst.

Oude belofte

Duiven moest een nieuwe speelplek laten plaatsen omdat dit een oude belofte was aan de buurt. In 2015 ontmantelde de gemeente het trapveldje nadat enkele families hadden geklaagd over overlast. Een onderzoek wees uit dat er te veel geluid op de gevel van hun woning kwam. De voetbalkooi, die er stond sinds 2002, werd weggehaald.

Drie jongens uit de wijk namen het initiatief tot de nieuwe speeltuin, die ze De Avonturentuin hebben gedoopt. Duiven investeerde 20.000 euro in De Avonturentuin. ,,De buurtbewoners tekenen voor het kleinonderhoud aan de speeltoestellen en zorgen er ook voor dat zwerfvuil wordt opgeruimd’’, zegt gemeentelijk gebiedscoördinator Glen van Gene.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers