Volledig scherm
De jeugd in Duiven heeft een nieuwe speeltuin gekregen aan de Van der Goesstraat. Wethouder Johannes Goossen opende De Avonturentuin. © gemeente Duiven

Jeugd Duiven kan spelen in De Avonturentuin

DUIVEN – Duivense kinderen die van buiten spelen houden, zijn aan de Van der Goesstraat weer aan het juiste adres.

De gemeente heeft daar woensdagmiddag namelijk een gloednieuwe speeltuin geopend. Op de speelplek zijn onder meer een 30 meter lange kabelbaan, een draaimolen en klimrekken geplaatst.

Oude belofte

Duiven moest een nieuwe speelplek laten plaatsen omdat dit een oude belofte was aan de buurt. In 2015 ontmantelde de gemeente het trapveldje nadat enkele families hadden geklaagd over overlast. Een onderzoek wees uit dat er te veel geluid op de gevel van hun woning kwam. De voetbalkooi, die er stond sinds 2002, werd weggehaald.

Drie jongens uit de wijk namen het initiatief tot de nieuwe speeltuin, die ze De Avonturentuin hebben gedoopt. Duiven investeerde 20.000 euro in De Avonturentuin. ,,De buurtbewoners tekenen voor het kleinonderhoud aan de speeltoestellen en zorgen er ook voor dat zwerfvuil wordt opgeruimd’’, zegt gemeentelijk gebiedscoördinator Glen van Gene.

  1. Eigenaar van cafetaria Jacky's Place: Mijn vrouw is enorm geschrokken

    Eigenaar van cafetaria Jacky's Place: Mijn vrouw is enorm geschrokken

    WESTERVOORT - Eigenaar Zheng van de zaterdagavond overvallen cafetaria Jacky's Place in Westervoort hoopt dat de twee daders snel gepakt worden door de politie. ,,Het is hard werken in de horeca en zoiets moet niet te vaak gebeuren, want dan word je er bang voor’’, zegt Zheng de dag na de overval. ,,Zelf ben ik niet bang, het leven gaat door, maar ik ga wel kijken of ik de zaak nog beter kan beveiligen. Mijn vrouw is enorm geschrokken."
  2. 55-plussers testen conditie in Doesburg

    55-plussers testen conditie in Doesburg

    DOESBURG - De belangstelling zaterdag voor de fittest in sporthal Beumerskamp in Doesburg is, net zoals de afgelopen vier jaren, groot. ,,We zitten weer bijna vol”, zegt Ward Terpstra, die namens de gemeente Doesburg en de Gelderse Sportfederatie de fittest coördineert. ,,We hebben alle Doesburgers tussen de 55 en 80 jaar een uitnodiging gestuurd. Daarop hebben 180 belangstellenden zich aangemeld. Er is plek voor maximaal tweehonderd mensen.”

Liemers