Volledig scherm
Kayo en zijn moeder Angela. © DE GELDERLANDER

Kayo (9) wil graag een uurtje kermis zonder flitslicht en stampende beats

DIDAM - De 9-jarige Kayo van Hagen is dol op de Diemse kermis. Maar de witte knipperlichten en harde muziek kan hij slecht verdragen. ,,Ik word er zelfs met oordoppen gek van in mijn hoofd.’’ Op Facebook deed hij afgelopen week een oproep.  

,,Ik zou graag willen dat op maandagmiddag twee of drie  uur de witte knipperlichten uitgaan en de muziek zacht. Zijn er mensen of kinderen die dat ook vinden? Zeg het dan, met meer mensen hebben we meer kans dat het kan. En weet er iemand aan wie of waar ik het kan vragen?’’

Hij kreeg meer dan 100 reacties. 

Paniek

Kayo wilde op de voorbije oktoberkermis in zijn favoriete attractie, De Bank. ,,Maar toen zag ik knipperlichten. Ik vond dat niet fijn, ben er gauw uit gegaan en heb mijn kaartje gewisseld.’’ Twee dagen later op de kermis probeerde hij het opnieuw. ,,Toen de bank begon te draaien gingen de lampen ineens weer aan.’’ Zijn moeder Angela Mennings die bij de attractie stond, zag het mis gaan. ,,Ik zag Kayo in paniek raken. Kayo heeft ADHD en kan niet goed knipperlicht en geluid verdragen. Vanaf de grond heb ik steeds oogcontact met hem gehouden.’’

Kayo weet inmiddels uit de Facebook-reacties dat hij niet de enige is die behoefte heeft aan een prikkelarme kermis.  

Sommige FB-schrijvers raden Kayo aan te gaan praten met de gemeente. Dat is nog niet gebeurd. Moeder Angela verzamelt nu alle reacties en bekijkt nog wat ze ermee gaat doen. Kayo hoopt in ieder geval dat bij volgende kermis, in mei, zijn wens in vervulling gaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers