Volledig scherm
Kayo (9) uit Didam, die pleitte voor een stil uur op de kermis. © DE GELDERLANDER

Kermis Didam krijgt een 'stil' uur na actie van Kayo (9)

'S-HEERENBERG/ DIDAM - De meikermis in Didam krijgt komend jaar een 'stil' uur. Daarmee wil de gemeente inwoners tegemoet komen die slecht tegen hard geluid kunnen en daardoor mogelijk de kermis mijden. Aanleiding voor een prikkelarme kermis is een verzoek van Kayo van Hagen. 

De 9-jarige Didamse jongen is dol op de kermis maar kan niet tegen hard geluid en felle lampen. Op Facebook vroeg hij om een prikkelarm evenement.

Op zondag start de kermis een uur eerder dan gebruikelijk: van 12.30 tot 13.30 uur is de kermis prikkelarm. Zo maakte wethouder Tanja Loeff donderdag in de begrotingsraad bekend. 

Oktoberkermis

Volgens haar heeft de overkoepelende organisatie van kermisexploitanten positief gereageerd. Na de meikermis bekijkt de gemeente of de oktoberkermis in Didam op zaterdag en mogelijk ook op maandag zo'n stil uur kan krijgen. Voor de andere kermissen in Montferland geldt dit niet, omdat de organisatie daarvan niet bij de gemeente ligt. Maar Loeff zegde op aandringen van de raad toe hierover in gesprek te gaan.

Blij

Een hoge prikkelgevoeligheid komt voor bij mensen met ADHD, autisme of epilepsie. Loeff verwacht dat meer ouders en kinderen blij zullen zijn met een prikkelarme kermis. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers