Volledig scherm
Kerstmannen maken zich klaar voor de start van de Santa Funwalk. Foto Theo Kock © DE GELDERLANDER

Kerstmannen wandelen voor het goede doel

'S-HEERENBERG - Op de twintigste editie van de kerstmarkt van Rotaryclub (RC) Bergh, afgelopen zaterdag bij kasteel Huis Bergh, draait het niet om zo veel mogelijk geld te verdienen voor eigen gewin. 

Nee, door sponsoring van producten gaat het overgrote deel van de opbrengsten naar vier goede doelen: Stichting Together (voor de allerarmsten in India), het Braamhuis (een inloophuis voor mensen die met kanker te maken hebben of hebben gekregen), de Zonnebloem (voor mensen met een lichamelijke beperking) en Stichting SchuldHulpMaatje.

Om iets over drieën loopt Erik Morssink (46) in een kerstmannenpak weg van de markt om mee te doen aan de Santa Funwalk door 's-Heerenberg. ,,Voor 10 euro krijg je een pak en een zak oliebollen. Dan loop je al mee voor het goede doel.’’

Hoeveel de kerstmarkt heeft opgeleverd, kon de organisatie zondagmiddag nog niet zeggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers