Volledig scherm
PREMIUM
JV 14052019 Zevenaar Midsummernight festival Kiwanis/ Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Kiwanis organiseert twee festivals: Eten en golfen voor de strijd tegen hersentumor

DUIVEN/Keppel - Kiwanis Club de Liemers probeert met een golftoernooi en het Midsummer Night Festival 25.000 euro in te zamelen voor onderzoek voor patiënten met een hersentumor. Dit naar aanleiding van het overleden van Kiwanis-lid Gerard van Helsdingen.

De schok was groot toen in november vorig jaar Van Helsdingen overleed. Hij was de grote man achter het golftoernooi dat Kiwanis Club de Liemers ieder jaar houdt voor een goed doel. Net voor het toernooi in mei vorig jaar hoorde hij dat hij een hersentumor had. Ondanks deze vreselijke diagnose deed hij nog mee aan het toernooi, met de Keppelse Golfclub als thuisbasis.

Zijn dood is voor zijn vrienden en de leden van de Kiwanis aanleiding om dit jaar geld in te zamelen voor een speciaal onderzoek om de kwaliteit van leven voor patiënten met een hersentumor te verbeteren. Voor dat onderzoek is jaarlijks 25.000 euro nodig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers