Laatste oogst Oud-Dijk voor voedselbank

VIDEODIDAM - Voor het laatst hebben de vrijwilligers van schutterij St. Isidorus uit Oud-Dijk groente geoogst voor de voedselbank. Drie jaar lang verbouwden ze voedsel op een stuk land aan de Fluunseweg. Donderdag ging de laatste prei en boerenkool van het land af.

Aanleiding om met het voedselproject te starten was het Gelders Landjuweel, een groot meerdaags schutterstreffen dat vorig jaar in Oud-Dijk werd gehouden. 

De organiserende schutterij St. Isidorus zocht in de aanloop naar het evenement  naar een activiteit om aandacht te vragen voor de vroegere maatschappelijke rol van schutterijen. Besloten werd om drie jaar lang de voedselbank te helpen. 

,,Er zijn meer dan honderd mensen bij betrokken geweest, en ook de kinderen van de school hebben geholpen’’, zegt Xaf Hendriksen van de schutterij. Aan de ene kant is het jammer dat het project stopt, beaamt hij. Maar na drie jaar is het ook genoeg geweest. ,,Het is wel een bindertje. Je hebt zes weken in het jaar vrij.’’

Behalve van het land van St. Isidorus krijgt de voedselbank ook groente van andere telers. 

Volledig scherm
De vrijwilligers van schutterij St. Isidorus bezig met de laatste keer oogsten voor de voedselbank. © Jan Ruland van den Brink
  1. Eigenaar van cafetaria Jacky's Place: Mijn vrouw is enorm geschrokken

    Eigenaar van cafetaria Jacky's Place: Mijn vrouw is enorm geschrokken

    WESTERVOORT - Eigenaar Zheng van de zaterdagavond overvallen cafetaria Jacky's Place in Westervoort hoopt dat de twee daders snel gepakt worden door de politie. ,,Het is hard werken in de horeca en zoiets moet niet te vaak gebeuren, want dan word je er bang voor’’, zegt Zheng de dag na de overval. ,,Zelf ben ik niet bang, het leven gaat door, maar ik ga wel kijken of ik de zaak nog beter kan beveiligen. Mijn vrouw is enorm geschrokken."
  2. 55-plussers testen conditie in Doesburg

    55-plussers testen conditie in Doesburg

    DOESBURG - De belangstelling zaterdag voor de fittest in sporthal Beumerskamp in Doesburg is, net zoals de afgelopen vier jaren, groot. ,,We zitten weer bijna vol”, zegt Ward Terpstra, die namens de gemeente Doesburg en de Gelderse Sportfederatie de fittest coördineert. ,,We hebben alle Doesburgers tussen de 55 en 80 jaar een uitnodiging gestuurd. Daarop hebben 180 belangstellenden zich aangemeld. Er is plek voor maximaal tweehonderd mensen.”

Liemers