Laatste oogst Oud-Dijk voor voedselbank

VIDEODIDAM - Voor het laatst hebben de vrijwilligers van schutterij St. Isidorus uit Oud-Dijk groente geoogst voor de voedselbank. Drie jaar lang verbouwden ze voedsel op een stuk land aan de Fluunseweg. Donderdag ging de laatste prei en boerenkool van het land af.

Aanleiding om met het voedselproject te starten was het Gelders Landjuweel, een groot meerdaags schutterstreffen dat vorig jaar in Oud-Dijk werd gehouden. 

De organiserende schutterij St. Isidorus zocht in de aanloop naar het evenement  naar een activiteit om aandacht te vragen voor de vroegere maatschappelijke rol van schutterijen. Besloten werd om drie jaar lang de voedselbank te helpen. 

,,Er zijn meer dan honderd mensen bij betrokken geweest, en ook de kinderen van de school hebben geholpen’’, zegt Xaf Hendriksen van de schutterij. Aan de ene kant is het jammer dat het project stopt, beaamt hij. Maar na drie jaar is het ook genoeg geweest. ,,Het is wel een bindertje. Je hebt zes weken in het jaar vrij.’’

Behalve van het land van St. Isidorus krijgt de voedselbank ook groente van andere telers. 

Volledig scherm
De vrijwilligers van schutterij St. Isidorus bezig met de laatste keer oogsten voor de voedselbank. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers