Volledig scherm
Het terrein van British American Tobacco gezien vanaf de Babberichseweg. Opslag van tabak door BAT en DHL. Foto: KV/DG

Laatste stukje van sigarettenindustrie vertrekt uit Zevenaar

ZEVENAAR - Het laatste stukje van de sigarettenfabrikant BAT (British American Tobacco) verdwijnt uit Zevenaar. Het gaat om het logistieke centrum dat nog overeind is gebleven na de sluiting van de fabriek in 2008. 

Er ligt tabak opgeslagen. DHL zorgt voor het transport. ,,Eind van het jaar wordt het hele terrein opgeleverd aan de projectontwikkelaar", zegt Paul Wiefferink, verantwoordelijk voor de vestiging van DHL in Zevenaar. 

Omdat er na 97 jaar een einde komt aan de sigarettenindustrie in Zevenaar houden de huidige werknemers, toeleveranciers en mensen eromheen vrijdag een feest. ,,Het gaat vooral om mensen die in het logistiek centrum werken of werkzaam waren. In totaal 120 mensen", zegt Wiefferink. ,,We willen met het feest een periode afsluiten. BAT was voor velen toch een groot deel van hun leven."

De opslag van tabak verhuist naar Antwerpen. Een logische plek volgens Wiefferink. ,,Daar komen de containers vol tabak Europa binnen." De 40 werknemers worden overgeplaatst naar de locaties van DHL in Nijmegen en Tiel. ,,Omdat de economie zo is aangetrokken, kan DHL het goed opgeleide personeel uit Zevenaar wel gebruiken op zijn andere locaties", zegt Wiefferink. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers