De Liemerse vlag.
Volledig scherm
PREMIUM
De Liemerse vlag. © Jan Ruland van den Brink

Liemerse vlag moet eerst landen en daarna verbroederen: ‘Als dit aanslaat, hebben we straks iets van onszelf’

ZEVENAAR - De kersverse Liemerse vlag met rode gloed moet nog landen in de regio. Dat er nu eindelijk een eigen vlag is gekozen uit zo'n honderd ontwerpen, mag geen verrassing meer zijn. ,,Maar ik moet er nog wel even aan wennen”, zegt ‘oer-Liemeriaan’ Joop Boxstart. ,,Met name aan die rode kleur. Maar ik ben er heel blij mee hoor! Ook met de gedachte achter de vlag.”

5 reacties

 • ruud stinissen

  2 maanden geleden
  Brrrr enge vlag Ik ga hem zeker niet ophangen of kopen
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Gezien de lading artikelen die aan deze onzin wordt besteed, heeft er bij de Gelderlander blijkbaar iemand een belang bij deze vlaggen. De rest van de bevolking interesseert het niet.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  jose jij heb gelijk de zuid afrika vlag mooi nageaapt. hoop dat de liemers de vlag niet hoeft betalen.?? erg origineel
 • Julia Rijndeer

  2 maanden geleden
  Mooi of lelijk doet er weinig toe. Alle commotie en nieuws zetten wel weer aan tot nog nog verdere regionalisme/nationalisme + twijfel (zie Didam). Allebei niet OK. Bovendien, ~4000 mensen gestemd waarvan 37% op deze vlag. Dat is 1,2 % van de Liemerse bevolking (in het vorige artikel "het grootste gedeelte van de bewoners" :) ). Waar gaat dit dan in hemelsnaam over?
 • Jose Heinst

  2 maanden geleden
  Het is bijna dezelfde tekening als de Zuid Afrikaanse vlag, maar dan niet zo kleurrijk.
 1. De Liemers heeft eindelijk een eigen vlag (met een knipoog naar de Achterhoek): 'Hopen dat een gevoel van trots gaat overheersen’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  De Liemers heeft eindelijk een eigen vlag (met een knipoog naar de Achterhoek): 'Hopen dat een gevoel van trots gaat overheer­sen’

  ZEVENAAR - Het is zo ver: eindelijk heeft de Liemers een eigen vlag. Na bijna anderhalf jaar aan voorbereiding, zo'n honderd ontwerpen en de laatste stemronde kwam de vlag van Sanne Smits (31) als winnend ontwerp uit de hoge hoed. Er werd bijna vierduizend keer gestemd op een van de vijf overgebleven vlaggen. Het ontwerp van Smits kreeg 37 procent van de stemmen.

Liemers