De geplande windturbines worden maximaal 240 meter hoog.
Volledig scherm
PREMIUM
De geplande windturbines worden maximaal 240 meter hoog. © Marcel Kuster

Liemerse zorgen over windturbines aan de overkant van het Pannerdensch Kanaal

LOO/DUIVEN - Aan de overkant van het Pannerdensch Kanaal komen waarschijnlijk twee zogenoemde megawindturbines van maximaal 240 meter hoog. De gemeenteraad van Lingewaard neemt 21 september een besluit.

5 reacties

 • joan willems

  2 weken geleden
  Duiven wil wel zonnenpaneelvelden? Dat is pas echt natuurvervuiling!!!93 hectare wordt aan natuur onttrokken!!!Geen ruimte meer voor de weidevogel!!!En dan bezwaar tegen 2 windmolens aan de overkant? Onbegrijpelijk!!!!
 • pieter klaasjes

  2 weken geleden
  Al dat gezeur ook altijd, gewoon bouwen die dingen!
 • Jozefien Willemsen

  2 weken geleden
  Ja hansje dan leggen we de wieken in de woestijn net als in de VS. Wel een duurzame oplossing. Je kunt er nog veel mee... Er zijn betere methodes. Ook rekening houdend met geluid. En huidige wetgeving.
 • Noor Scheepstra-Zonneveld

  2 weken geleden
  Mag ik de Gemeente Duiven er aan herinneren dat ondanks de goed onderbouwde zorgen - en bezwaren van de inwoners van Lathum 2 mega-turbines in de nabijheid van de AVR zijn “doorgedrukt” ?! Een koekje van eigen deeg dus !!
 • Hans Smit

  2 weken geleden
  Als ik vanaf de Loodijk naar de overkant kijk, zie ik een verrommeld landschap met resten van industrie. Straks zie ik daar ook de enorme A15-verkeersbrug. Hoe lelijk zijn twee windmolens dan nog? Ze produceren schone energie én helpen ons tegen de olie- en plasticprijsstijgingen die nog gaan komen tot 2050 (minder vraag = hogere prijzen). Enne: als we straks iets slimmers hebben bedacht, dan breken we die krengen toch gewoon weer af? Moeten ze wel circulair gebouwd worden..