Volledig scherm
Het nieuwe logo van de nieuwe Liemerse scholenkoepel. © PR

LiemersNovum naam van nieuwe scholenkoepel

ZEVENAAR – Stichting Samenwerkingsbestuur LiemersNovum is de naam van de nieuwe scholenkoepel in de Liemers. Die ontstaat per 1 augustus door een fusie van SPO De Liemers en Stichting Proles. 

Binnen de nieuwe stichting zijn 25 scholen ondergebracht. 'Scholen die zeer divers zijn in zowel levensbeschouwelijke als onderwijskundige identiteit', melden SPO en ProLes in een persbericht. Omdat ook het openbaar onderwijs is ondergebracht in LiemersNovum worden de statuten komende periode ter instemming aangeboden aan de gemeenteraden.

'Financieel gezond'

De laatste twee jaar zijn SPO De Liemers en Stichting Proles met elkaar in gesprek over een mogelijke fusie. De scholen van beide stichtingen staan deels in dezelfde plaatsen en op meerdere locaties delen zij hetzelfde gebouw. Beide stichtingen zijn financieel gezond, melden SPO en ProLes. Pieter-Jan Buhler en Toon Geluk vormen samen het college van bestuur van LiemersNovum. Het bestuursbureau is gevestigd aan de Voltastraat in Zevenaar.

4.750 leerlingen

De fusie van de schoolbesturen is nodig om ervoor te zorgen dat er voldoende kwalitatief goede scholen overblijven, melden SPO en ProLes. De naam van de nieuwe stichting is woensdag bekend gemaakt tijdens een congres voor alle 475 medewerkers van beide schoolbesturen. Dat werd gehouden in Burgers'Zoo. De 4.750 leerlingen van 25 Liemerse basisscholen waren die dag vrij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers