Volledig scherm
Het Looveer, gezien vanaf Huissen. Vanaf zondagochtend is de pont weer in de vaart. Archieffoto Bart Harmsen © Bart Harmsen

Looveer vaart zondag weer

LOO - Het Looveer tussen Huissen en Loo vaart vanaf zondag weer. De website van het pontje laat weten dat er vanaf 9 uur 's ochtends weer gevaren wordt.

De veerpont is vorige week donderdag uit de vaart gehaald wegens het wassende water van de Nederrijn. Het hoogtepunt werd woensdag gehaald, sindsdien is het waterpeil fors gezakt. Het gebeurt niet heel vaak dat het Looveer uit de vaart wordt gehaald. Vorig jaar zomer een dag vanwege een botsing op de rivier. Daarvoor was het alweer enkele jaren geleden dat het water zo hoog stond, dat het pontje niet meer kon varen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Benefietconcert van Cindy Klijn in Westervoort doorslaand succes

    Benefiet­con­cert van Cindy Klijn in Wester­voort doorslaand succes

    WESTERVOORT - Of het medisch helemaal verantwoord was? Nee. Cindy Klijn heeft er letterlijk pijn aan haar hart van. Maar haar eigen benefietconcert voor de bestrijding van de dodelijke ziekte pulmonale hypertensie die haar zo te grazen neemt, is één groot feest. Een swingend bomvol zalencentrum Wieleman in Westervoort met tal van live-acts met onder andere Lain Barbier van The Voice senior, No Name, Martine Fleming, 4Music en Orkeseer. Daar was het Cindy om te doen.

Liemers