Volledig scherm
Met een explosief wisten de krakers een pinautomaat op te blazen. © Theo Kock

Man (28) vast voor plofkraak in Didam

DIDAM - Een 28-jarige man uit het Brabantse Vinkel is gisteren aangehouden wegens betrokkenheid bij een plofkraak in Didam in januari. Over zijn rol zijn geen nadere details gegeven. In februari werd al een 28-jarige man uit Amsterdam gearresteerd voor het incident op 26 januari van dit jaar.

De daders gebruikten zware explosieven om de pinautomaat van de Rabobank aan de Wilhelminaweg op te blazen. De knal zorgde voor veel schade. De EOD heeft die nacht de woningen boven de pinautomaat om veiligheidsredenen tijdelijk ontruimd.

Spanje

Een maand geleden werd een 30-jarige vrouw aangehouden. Zij zou de Amsterdammer hebben geholpen na de plofkraak. De man raakte daarbij gewond aan zijn hand en werd door de vrouw naar het ziekenhuis gebracht, vermoedt de politie. De Amsterdammer werd op 9 februari opgepakt op het vliegveld van Malága in Spanje. Hij viel op omdat hij daar gewond uit het vliegtuig stapte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Liemers