Volledig scherm
Veel auto's in de weilanden aan de Rivierweg, maar volgens organisator David Brons zijn dit jaar minder bezoekers van Dreamfields Festival met de auto gekomen dan vorig jaar. © DG

Meer bezoekers op de fiets naar Dreamfields

LATHUM - Meer bezoekers zijn zaterdag op de fiets naar Dreamfields Festival op Rhederlaag gekomen. In de weilanden tegenover het festivalterrein, waar geparkeerd kon worden, stonden beduidend minder auto's dan vorig jaar. Al zijn het er nog altijd enkele duizenden.

Volledig scherm
Van de 25.000 danceliefhebbers komen zaterdag minder bezoekers met de auto naar Lathum. © DG

Exacte aantallen heeft David Brons van organisator The Matrixx Events zaterdagavond rond half negen niet. ,,Maar het is duidelijk dat dit jaar minder mensen met de auto zijn gekomen’’, zegt Brons. ,,Er zijn nog parkeerplekken beschikbaar. Terwijl de fietsenstallingen vol staan. Ik heb de indruk dat er meer pendelbussen rijden dan vorig jaar.’’

Rond half negen had de politie op en rond het festivalterrein volgens Brons zo'n tien aanhoudingen verricht, voornamelijk drugsgerelateerd. Politie is nadrukkelijk aanwezig rond het festivalterrein. 

De organisator noemt de weersomstandigheden ideaal. Van incidenten is vooralsnog geen sprake. 

Uitverkocht

Dreamfields Festival is zaterdag met 25.000 bezoekers uitverkocht. Zondag staat voor het eerst Dreamfields Sunday op de agenda. Van de 10.000 beschikbare kaarten zijn er nog pakweg duizend te koop. Dreamfields Sunday richt zich op een breder publiek en is bestemd voor alle leeftijden. Tussen 13 en 23 uur staan zondag onder anderen Broederliefde, Nielson, Jan Smit en Dré Hazes op het podium in Lathum.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers