Memphis als inspiratie op speciale markt Lobith

VIDEOLOBITH - Bernadien Wels en Corrie Lamers stallen volgende week hun meubels, glazen objecten en kleding in de Memphis stijl uit in Lobith.

Volledig scherm
Jurken van Corrie Lamers. © Cordien

Ze zijn schoonzussen met een voorliefde voor rommelmarkten en hergebruik. Dus struinen Corrie Lamers (64) uit Varsseveld en Bernadien Wels (71) uit Lobith binnen- en buitenlandse kringloopwinkels en rommelmarkten af. Op zoek naar servies, meubels, kleding, stoffen en schilderijlijsten.

Alles wat ze inslaan, krijgt een tweede leven in de stijl van de Memphis ontwerpersgroep uit de jaren 80 van de vorige eeuw. ,,We worden geïnspireerd door de ingrediënten van deze groep’’, verklaart Corrie Lamers die de kleding maakt. ,,Dat zijn felle kleuren, geometrische vormen, asymmetrie en kitscherige styling. Alles met een vette knipoog en zo zijn we zelf ook.’’

Strooptocht

Samen een keer op strooptocht in Berlijn ontdekten de vrouwen een winkel met wat upcycled design heet, ofwel: met verschillende onderdelen van oude meubels nieuwe stukken creëren. Het kwartje viel en ze kwamen op vleugels thuis. ,,Eerder verzamelden we van alles’’, zegt Bernadien Wels, die in het dagelijks leven beeldend kunstenaar is en dominant ruimtelijk werk van afval uit de industrie maakt. ,,Vanaf dat moment gingen we gerichter te werk. Ook met de stijl Memphis in ons hoofd waar ik al heel lang op kick.’’

Knalkleuren

Voor de verkoopmarkt heeft Wels oude meubels in verschillende knalkleuren geschilderd en tafelbladen het uiterlijk van een dambord gegeven. Ze stapelt schalen en vazen op elkaar tot spannende objecten.

Lamers maakt vaak van twee oude japonnen een nieuwe of naait Mondriaanachtige jurken van verschillende stoffen. Ook voor nieuwe kledingstukken heeft ze een voorkeur voor gebruikte stoffen of coupons van de markt.

Het resultaat van het upcycled design van Bernadien Wels en Corrie Lamers staat donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 mei (van 12.00 tot 18.00 uur) uitgestald op de verkoopmarkt in de tuin aan de Korenbloemstraat 4 in Lobith.

Volledig scherm
Meubels, spiegels en objecten in de Memphis stijl. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers