Marcel Kuster, foto Jan van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
© Marcel Kuster, foto Jan van den Brink

Mireille zoeft dagelijks over het snelfietspad: met hindernissen over de F12

ZEVENAAR - Als Mireille Pöpping uit Zevenaar 's ochtends om tien over half zeven bij de Hunneveldweg op haar elektrische fiets stapt, schemert het nog. Met haar e-bike zoeft ze over de F12, het snelfietspad dat straks parallel aan de A12 via Duiven naar de Westervoortse IJsselbrug moet lopen. Totale kosten voor de F12 bedragen ruim 8,1 miljoen euro. 

4 reacties

 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Als er bij een kruising wellicht iets te weinig ruimte voor is, dan is het natuurlijk absurd om daarom maar een extra brug aan te willen leggen. Dan ben je echt alle binding met de realiteit kwijtgeraakt. Veel handiger is het dan het fietspad daar iets breder te maken (en ja dat kan, als je een stukje plantsoen of een stukje stoep opoffert) of de verkeerslichten op elkaar afstemt, zodat fietsers niet midden op de kruising stil moeten staan.
 • Ruud Thijssen

  1 maand geleden
  Ik was al bang dat het geld in deze onzekere tijden voor iets banaals gebruikt zou gaan worden.
 • Max Woods

  1 maand geleden
  Ik vraag me vaak af waarom mensen op een e-bike overal vol gas over fietsen, over kruisingen, over een rotonde, vaak gewoon met 20+km/h, je rijdt in een auto toch ook niet een rotonde op met 50km/h, kruisingen over met die snelheid, ik vind dat zo raar?!? En dan nog vaak boos kijken ook nog, bizar, neem gewoon ook gas terug met als in de auto en kijk uit, scheelt een hoop ellende en een helm straks. Ik heb ook geen zin in zo'n ding op een e-bike.
 • Adrie van der Horst

  1 maand geleden
  Ik voorzie veel problemen door F12 in Westervoort bij het linksaf slaan onderaan de Brugweg naar de Dorpsstraat. Daar ontbreek op het fietspad opstelruimte voor het verkeerslicht. Een betere oplossing lijkt mij het realiseren van een extra verkeersbrug over de IJssel die Centerpoort verbindt met het Lange Water in Arnhem. Dan ontstaat er een calamiteitenroute voor als er iets voorvalt op de A12 en kan er over die brug ook het snelfietspad F12 worden aangelegd (met een aftakking richting Velp.
 1. Automobilist botst op boom in Nijmegen en raakt gewond
  Play

  Automobi­list botst op boom in Nijmegen en raakt gewond

 2. Israëlische luchtaanval in Gaza vernietigt mediagebouw
  Play

  Israëli­sche luchtaan­val in Gaza vernietigt mediage­bouw

Liemers