Volledig scherm
De gemeente Montferland © AJ

Montferland stelt spreekuur in voor dorpsraden

DIDAM/AZEWIJN - Montferland is voor de dorps- en wijkraden een gemeentelijk spreekuur begonnen. Het is de bedoeling dat het spreekuur twee keer per maand gaat plaatsvinden. 

Montferland werkt met twee gemeentelijke coördinatoren wijk- en dorpsgericht werken. Zij schuiven minimaal drie keer per jaar aan bij vergaderingen van de wijk- en dorpsraden, waarvan Montferland er momenteel vijftien telt. Daarnaast zijn ze vrijwel alle dagen van de week beschikbaar voor de dorps- en wijkraden, maar daar wordt weinig gebruik van gemaakt. 

Website

Aan de huidige werkwijze kleven nadelen, zo constateert de gemeente. Zo is de wijkcoördinator slechts 'te gast' bij de vergaderingen: het is te beperkt mogelijk om vanuit de gemeente aandachtspunten in te brengen. Daarnaast is het de ervaring dat nogal wat onderwerpen in die vergaderingen voor de gemeente niet van belang zijn.  En als dat wel het geval is, dan had die informatie via de website of de klantenservice bij de gemeente terecht kunnen komen.

Daarom is besloten de wijkcoördinatoren minder deel te laten nemen aan die vergaderingen, nog maar een keer per jaar. Tegelijkertijd krijgen de vertegenwoordigers van wijk- en dorpsraden meer mogelijkheden voor contact met de gemeente door een spreekuur in te stellen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers