Nieuwe trouwzaal Zevenaar in de maak

VideoZEVENAAR - Er wordt gewerkt aan de nieuwe trouwzaal van Zevenaar. Erwin Top en Arnoud Visser van Multi Protect gieten donderdag de nieuwe vloer in de ruimte. Die heeft wanden van glas plus een glazen overkapping. Daardoor stijgt de temperatuur er al in de ochtend tot ver boven de 30 graden. 

Top draagt een zweetband om zijn hoofd. ,,Ieder zweetdruppeltje dat op de vloer valt, gaat schuimen’’, legt hij uit. ,,Dat kan natuurlijk niet.’’ 

Oneffenheden

Hier en daar is een pluisje naar beneden gedwarreld op de nog spiegelende vloer. ,,Als de vloer is uitgehard, wordt hij geschuurd. Dat gebeurt vrijdag. Dan zie je geen oneffenheden meer’’, zegt Top.

De trouwzaal in wording heeft een oppervlakte van 160 vierkante meter. Eerder goten Top en Visser de nieuwe vloer van Regionale Sociale Dienst de Liemers, in Hal12 naast het gemeentehuis. Die ruimte heeft volgens Top een oppervlakte van 1.000 vierkante meter.

(tekst loopt door onder de foto)

Het gieten van de nieuwe vloer in de patio.
Volledig scherm
Het gieten van de nieuwe vloer in de patio. © DG

31.000 euro

De patio in het gemeentehuis van Zevenaar wordt behalve voor huwelijksvoltrekkingen geschikt gemaakt voor onder meer jubilea en ontvangsten. Voor de inrichting van de patio heeft de gemeenteraad een bedrag van 31.000 euro beschikbaar gesteld. Voor huwelijksplechtigheden en andere officiële aangelegenheden is nog geen geschikte ruimte in het Zevenaarse gemeentehuis. Dat werd in januari vorig jaar gebruik genomen.

Raadszaal

Tot dusverre wordt voor huwelijksvoltrekkingen en andere bijzondere gelegenheden de Zevenaarse raadszaal gebruikt. De patio wordt ingericht met meubilair dat al in bezit is van de gemeente: stoelen uit de raadszaal en een bankje uit de leeskamer. Behalve een nieuwe vloer krijgt de ruimte nieuwe gordijnen.

Erwin Top legt de laatste hand aan de vloer van de nieuwe trouwzaal in Zevenaar.
Volledig scherm
Erwin Top legt de laatste hand aan de vloer van de nieuwe trouwzaal in Zevenaar. © DG

Liemers