Volledig scherm
In geval van nood moeten hulpdiensten belangrijke informatie van en over slachtoffers eenvoudig kunnen vinden. Vandaar het idee voor een noodkaart. Archieffoto

Noodkaart voor Zevenaarders

ZEVENAAR Zevenaar gaat met de hulpdiensten in overleg over een zogenoemde noodkaart. Op zo'n kaart kunnen telefoonnummers van familie en vrienden van potentiële slachtoffers worden vermeld, de naam van de huisarts of medicijngegevens. 

Het is de bedoeling dat Zevenaarders de kaart op een vaste plek in huis bewaren, bijvoorbeeld in de meterkast.

Niet zoeken

Zo hoeven politie, ambulance of personeel van zorginstellingen in geval van nood niet te zoeken naar belangrijke informatie. Vorige maand werd in Amstelveen een noodkaart verspreid. Deze gemeente was de eerste die zo'n in geval-van-noodkaart lanceerde. 

De Zevenaarse VVD-fractie heeft voorgesteld het idee van Amstelveen in Zevenaar over te nemen. Een motie van die strekking is unaniem door de gemeenteraad aangenomen. 

Seniorenclub

Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy heeft zelf een telefoonkaart ontwikkeld, met telefoonnummers van onder meer de hulpdiensten, gemeente, (thuis-) zorgorganisaties en woningcorporaties. Ook biedt de kaart ruimte voor alarmnummers en contactpersonen van betrokkenen zelf. Aan de telefoonkaart bleek volgens Marian Godschalk van de seniorenclub behoefte bij ouderen. ,,We hebben het idee vóór de zomervakantie besproken met wethouder Stef Bijl’’, zegt Godschalk. ,,Daar hebben niks meer van gehoord.’’

De seniorenclub heeft op 20 november een nieuwe afspraak met de wethouder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers