Op veel plekken in Nederland is het afsteken van vuurwerk verboden. Ook tijdens oud en nieuw. In de Liemers is er weinig animo voor het invoeren van vuurwerkvrije zones.
Volledig scherm
PREMIUM
Op veel plekken in Nederland is het afsteken van vuurwerk verboden. Ook tijdens oud en nieuw. In de Liemers is er weinig animo voor het invoeren van vuurwerkvrije zones. © ANP

‘Nul’ behoefte aan vuurwerkvrije zones in de Liemers

DUIVEN - Terwijl de ene na de andere gemeente in Nederland steeds meer vuurwerkvrije zones invoert, blijft het stil in de Liemers. Niet nodig want nauwelijks klachten, vinden Westervoort en Duiven en niet te handhaven vindt Doesburg. Inwoners hebben er ook geen behoefte aan, blijkt na een oproep van de gemeenten.

10 reacties

 • Jan Doesburger

  2 jaar geleden
  Politiek wenselijke uitslag om niet te hoeven/willen handhaven ?
 • Joris

  2 jaar geleden
  De gemeenten moeten die vragen stellen aan hun bewoners op 31 december om 14:00 of op 1 januari om 04:00 en om 21:00 uur... 
 • Bert

  2 jaar geleden
  Ik kan me niet herinneren dat ik deze vraag heb gehad...
 • Marijke Both

  2 jaar geleden
  Het is makkelijker te handhaven als er een algemeen verbod is. Dat is dan ook voor iedereen duidelijk. Elk afgestoken rotje is een bon.
 • Marijke Both

  2 jaar geleden
  Jammer dat ze het mij niet gevraagd hebben. Hoezo geen behoefte aan? Wel behoefte aan angst gewonden en een enorme milieuvervuiling?
 1. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

 2. Van Haga over omstreden Bevrijdingsdagposter FvD: ‘Ongepast'
  Play

  Van Haga over omstreden Bevrij­dings­dag­pos­ter FvD: ‘Ongepast'

Liemers