Niet iedereen is blij met de nieuwe vlag van de Liemers
Volledig scherm
PREMIUM
Niet iedereen is blij met de nieuwe vlag van de Liemers © Jan Ruland van den Brink

Of we nou zo blij moeten zijn met een vlag die staat voor oorlog en gevaar…

Heeft u hem al gezien of misschien zelfs al hangen? De vlag die gekozen is tot ‘de streekvlag’ van de Liemers? Deze – door het publiek gekozen- vlag deed nogal wat stof opwaaien de afgelopen week en daar kan ik mij wel wat bij voorstellen. 

 1. Liemerse vlag moet eerst landen en daarna verbroederen: ‘Als dit aanslaat, hebben we straks iets van onszelf’
  PREMIUM

  Liemerse vlag moet eerst landen en daarna verbroede­ren: ‘Als dit aanslaat, hebben we straks iets van onszelf’

  ZEVENAAR - De kersverse Liemerse vlag met rode gloed moet nog landen in de regio. Dat er nu eindelijk een eigen vlag is gekozen uit zo'n honderd ontwerpen, mag geen verrassing meer zijn. ,,Maar ik moet er nog wel even aan wennen”, zegt ‘oer-Liemeriaan’ Joop Boxstart. ,,Met name aan die rode kleur. Maar ik ben er heel blij mee hoor! Ook met de gedachte achter de vlag.”
 2. De Liemers heeft eindelijk een eigen vlag (met een knipoog naar de Achterhoek): 'Hopen dat een gevoel van trots gaat overheersen’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  De Liemers heeft eindelijk een eigen vlag (met een knipoog naar de Achterhoek): 'Hopen dat een gevoel van trots gaat overheer­sen’

  ZEVENAAR - Het is zo ver: eindelijk heeft de Liemers een eigen vlag. Na bijna anderhalf jaar aan voorbereiding, zo'n honderd ontwerpen en de laatste stemronde kwam de vlag van Sanne Smits (31) als winnend ontwerp uit de hoge hoed. Er werd bijna vierduizend keer gestemd op een van de vijf overgebleven vlaggen. Het ontwerp van Smits kreeg 37 procent van de stemmen.