Volledig scherm
Ook deze week waren er weer files op de A12 van de Duitse grens naar Zevenaar. © Jan Ruland van den Brink

Omrijden bij verkeersinfarct op de A12? Zinloos, zegt de ANWB

ZEVENAAR – Omrijden als de A12 vaster dan vast staat bij een reguliere ochtendspits inclusief een ongeluk. Heeft het zin voor automobilisten om te gaan sluipen als het 's ochtends niet opschiet tussen de knooppunten Oud-Dijk en Velperbroek?

Sommige automobilisten vinden van wel, andere juist van niet. De ANWB valt de weggebruikers bij die ervoor kiezen dan maar langer 'niet blij in de rij' te zijn. 

Geduld

,,Want het wegennet is niet dusdanig groot dat omrijden loont’’, zegt woordvoerder Dennis Mooij van de ANWB. ,,Er zijn eenvoudigweg te weinig alternatieve routes, waardoor het daar ook vast gaat lopen.’’

Medio januari was er na een ongeval een verkeersinfarct op de A12 dat de halve regio lam legde. Ook voor Achterhoeks woon-werkverkeer dat via de A18 aan gereden kwam, was er geen ontkomen aan: achter aansluiten maar en geduld betrachten.

Mooij is geregeld op de publieke omroep te horen, als hij op de radiozenders meldt waar de files staan. Soms adviseert hij verkeersdeelnemers om om te rijden. Maar dat is vooral in het Westen, waar het wegennet veel uitgebreider is dan in de Achterhoek en de Liemers.

Vandaag in de Gelderlander uitgebreid aandacht voor het fileprobleem op de A12 tussen Arnhem en Zevenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers