Hans Polman (links), Sjors van de Kamer (rechts) en Jaques Hofs bij de bouwlocatie Plakse Weide in Duiven.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Polman (links), Sjors van de Kamer (rechts) en Jaques Hofs bij de bouwlocatie Plakse Weide in Duiven. © theo kock persfotografie

Omwonenden toekomstige wijk Plakse Weide in Duiven strijdbaar: ‘Kijken naar geluidsoverlast en veiligheid’

DUIVEN - Bewoners van de wijken Lommerweide en Vergert-Oost in Duiven vragen in een brandbrief aan de gemeenteraad om strenge eisen te stellen aan een nieuwe wijk op de Plakse Weide. Er moet onder meer goed gekeken worden naar geluidsoverlast en veiligheid voor fietsers.

6 reacties

 • R. Meijer

  1 maand geleden
  Zolang Duiven een wethouder heeft die er belang bij heeft overal te gaan bouwen behalve op de op dit moment meest geschikte locatie,ben ik bang dat ze het niet veel interesseert wat er wel en niet speelt. Zolang deze dame er serieus over denkt om geur en geluidsnormen te verhogen of voor veel gemeenschapsgeld een bedrijf uit te kopen, weet je hoe er gedacht word .Over Nimby gesproken
 • M.J. Jansen

  1 maand geleden
  Veiligheid uiteraard en er is al jaren lang discussie over die over steek plek, dus dat moet en voor de rest bouwen en zorgen dat er voor elke toekomstige bewoners een betaalbare woning is en niet alleen in het hogere segment.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Meer mensen zorgt voor meer huizen. De door ons gekozen politici vinder het niet erg dat er elk jaar 100.000 mensen bijkomen. We moeten allemaal inschikken.
 • petra damme

  1 maand geleden
  ik woon er zelf ook nooit geen last. je laat je toch niet weerhouden door 3 van die zeurpieten. Lekker bouwen zodat de jeugd ook wat krijg.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Nimby's heb je overal, dus ook rondom deze broodnodige wijk. Het enige punt wat de gemeente zich moet aantrekken is de fietsersveiligheid. Duiven staat bekend om de extreem gevaarlijke oversteekplaatsen over doorgaande wegen, waarbij de fietsers dan om totaal onduidelijke reden voorrang moeten hebben, terwijl de automobilisten ze veel te laat kunnen zien door hoge struiken. Omdat de toegang tot deze nieuwe wijk ook via een doorgaande weg zal moeten zijn, zullen is een betere oplossing nodig.

Liemers