Opblaasbare hal Westerduiven valt in de smaak bij sporters

DUIVEN – Sportverenigingen kunnen tot eind februari spelen en trainen in een opblaasbare sporthal in het Duivense sportpark Horsterpark. De koepel is van grote afstand te zien, zeker als er gesport wordt en de binnenverlichting brandt.

Het plan is van De Westerduiven. De hockeyvereniging stelde de gemeente Duiven voor een opblaashal te plaatsen. Daar had ze alle reden toe, want niet alle buiten spelende clubs kunnen in de koude winterperiode binnen doorgaan. In november, december, januari en februari konden sporthallen Triominos en De Endesprong simpelweg niet alle sporters inroosteren, en al helemaal niet meer toen de derde zaal, De Spelleward, naast het gemeentehuis, werd gesloopt.

Omnihal

Het Duivense model is gemaakt en geplaatst door het Italiaanse bedrijf Poletti en 50 meter lang, 48 meter breed en 11 meter hoog. ,,Er passen twee hockeyvelden van 20 bij 40 meter op de vloer’’, zegt vrijwilliger Richard Spaan van De Westerduiven. ,,Dit is een omnihal; andere clubs kunnen er ook terecht. De combihandbalclub van Groessen, Duiven en Loo en de korfballers van Duko spelen hier al. Mogelijk komt DVV ook voetballen. De landelijke hockeybond heeft de zaal alle zaterdagen en zondagen gehuurd.’’

Volledig scherm
De opblaashal lijkt zowel op een zwembad als op een schaatsbaan. © Jan Ruland van den Brink

Stichting Binnensportaccommodatie Horsterpark beheert en verhuurt de hal. De organisatie staat juridisch, financieel en fiscaal los van De Westerduiven. Er zijn twee minivelden te huur die elk 38 euro per uur kosten.

De Westerduiven maakt op alle doordeweekse avonden gebruik van de opblaashal. Getraind wordt van vijf tot tien uur. De hal slaat de club op in drie zeecontainers op de eigen accommodatie in het Horsterpark.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers