Volledig scherm
Hulpverleners bekommeren zich om de motorrijder uit Didam na het ongeval. © Pim Velthuizen

Overleden motorrijder uit Didam werd onwel voor val

videoBEEKBERGEN/ DIDAM - De 72-jarige motorrijder uit Didam die zondag is overleden na een ongeval in Beekbergen, is gevallen als gevolg van een onwelwording. Dat bevestigt de politie.

De Didammer was op de motor onderweg naar de jeugdkoers Ronde van Gelderland in Beekbergen, toen hij op een kruispunt ten val kwam. Volgens de politie is onduidelijk of de man is overleden aan de gevolgen van de onwelwording, of aan de verwondingen die hij overhield bij de val.

Bekend en geliefd

Het slachtoffer is de 72-jarige Henk Wenting, een bekend en geliefd persoon in de wielerwereld. Hij was bijvoorbeeld erg actief voor Bergh in het Zadel, de meerdaagse wielertocht waarmee geld wordt ingezameld voor kankerbestrijding. Hij zou komende week de route voor 2019 gaan verkennen op de motor. Wenting fietste jaren mee in de tocht, de laatste jaren was hij rennersbegeleider op de motor.

Dat zou de Didammer ook zondag gaan doen, bij de wedstrijd voor 14- tot 17-jarigen in Beekbergen. Na het ongeval heeft de organisatie van de Ronde van Gelderland de koers aangepast

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fatale brand Didam: treinmachinist Rene kon zijn buurvrouw nog redden
    PREMIUM
    video / fotoserie

    Fatale brand Didam: treinmachi­nist Rene kon zijn buurvrouw nog redden

    DIDAM - ,,Ik ben treinmachinist en maak heel veel mee. Maar zo’n brand met deze oudjes en het gevoel dat ik de man niet meer heb kunnen redden. Dat vreet aan je.” René Holthaus (51) uit Den Haag was afgelopen nacht de eerste die alarm sloeg bij de brand in het appartementencomplex De Ent in Didam. Hij bracht zijn radeloze buurvrouw die op blote voeten in de rook op gang liep snel in veiligheid naar beneden. Hij ging terug om de man te helpen maar kon door de hitte en de rook niet meer bij het appartement komen. ,,Dat is zo akelig. Ik kon er echt niet meer in de buurt komen.”

Liemers