Nederlandse auto's bij de Penny supermarkt in Elten.
Volledig scherm
PREMIUM
Nederlandse auto's bij de Penny supermarkt in Elten. © DG

Penny bij Elten: ‘De grens dicht? Dan kunnen wij ook sluiten’

ELTEN - ,,Gaat de grens dicht? Dan kunnen wij de supermarkt sluiten.” Laura Hubers is assistent-bedrijfsleider van de Penny supermarkt aan de Nederlandse kant van Elten en ze windt er geen doekjes om. ,,Jullie vormen 90 procent van onze klandizie. Zonder Nederlanders heeft het geen zin om nog open te zijn.”

Het is maandagmiddag, iets voor vier uur. Het hele weekeinde gonsde het gerucht al dat Duitsland de grens met Nederland gaat sluiten om zo het coronavirus buiten de deur te houden. Pas gaandeweg de middag lijkt het gerucht op iets van waarheid te gaan berusten. Dat wil zeggen: er komen vanaf vrijdag grenscontroles

Het is niet de bedoeling dat Nederlanders daarna nog de grens overgaan of dat Duitsers naar Nederland komen. Iedereen die vanuit Nederland naar Duitsland reist, moet vervolgens twee weken in quarantaine. Het is daarbij niet relevant of iemand symptomen heeft van het coronavirus.

Quote

We hoorden dat er grenscon­tro­les zouden komen. Laten we direct maar wat kattenvoer gaan halen, zei ik. Nu zijn we voorlopig voorzien

Jetty Seine
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers