Medewerkers van Scalabor aan het werk bij een bedrijf in de Betuwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Scalabor aan het werk bij een bedrijf in de Betuwe. © Gerard Burgers

Plan voor Liemers sociaal werkbedrijf, als alternatief voor het Arnhemse Scalabor

WESTERVOORT - Om de kosten in de hand te houden moeten de Liemerse gemeenten een eigen sociaal werkbedrijf oprichten, als alternatief voor het Arnhemse Scalabor. Dit is de mening van de Westervoortse gemeenteraad, die de andere gemeenten wil vragen samen te onderzoeken of het plan haalbaar is.

6 reacties

 • Luut van Veldhuizen

  3 maanden geleden
  Goed plan, in de jaren 60 van de vorige eeuw hadden we een Liemers werkbedrijf in Zevenaar, met veel arbeid voor diverse doelgroepen. Uiteindelijk werden deze opgenomen binnen het Wervoorzieningsschap Midden Gelderland, beter bekend als Presikhaaf Bedrijven. Terug naar een lokale eenheid, goed idee en weer een fijne werkplek voor de mensen met een arbeidsbeperking uit je eigen regio.
 • Frans Appel

  3 maanden geleden
  Goed zo. Veel (onnodige) vergaderingen, dure etentjes om dan uiteindelijk (als de pot leeg is), tot de conclusie komen, dat het toch niet haalbaar is.
 • Tonny Jansen

  3 maanden geleden
  Inderdaad Presikhaaf Bedrijven nooit moeten opheffen. Kwetsbare doelgroep moet centraal staan en niet de aversie ten opzichte van Arnhem / Scalabor en de hierover steeds weer terugkerende discussie. Het kan verkeren!
 • Johan Derksen

  3 maanden geleden
  He He dat heeft lang geduurd zeg , Arnhem is voor velen te ver weg je maakt reiskosten maar vergoeden ho maar !!
 • Els Weber-van Dreuten

  3 maanden geleden
  Ze hadden de sociale werkplaatsen nooit op moeten heffen maar ja, de VVD heeft heel Nederland zo ongeveer afgebroken en dat gaat door zolang ze teveel stemmen krijgen, alles voor het grote geld.